Secondary Image

In vrijwel alle Aziatische landen is rijst het belangrijkste basisvoedingsmiddel.

Voor de helft van de wereldbevolking komt 25-80% van de dagelijkse calorieën uit rijst. De meeste rijst wordt gegeten in landen waar rijst verbouwd wordt. Een rijstkorrel bestaat voor circa 80% uit koolhydraten. Bij de spijsvertering wordt deze omgezet in glycogeen, die worden opgenomen in het bloed. Dit vormt een uitstekende energiebron voor de spieren.

 

Naast rijst worden er in Azië ook veel noedels gegeten van rijstmeel en noedels gemaakt van tarwebloem. Voor de bekende Eiermie worden daar eieren aan toegevoegd. Aardappels komen op het Aziatische menu als drager niet of nauwelijks voor, behalve in India, waar ze vaak in groenten currys worden gebruikt. Aardappelen kom je wel vaker tegen in snacks, bijvoorbeeld in de Indonesische kroketten en perkedel goreng.

 

In de Aziatische keuken zijn rijst en noedels de belangrijkste koolhydratenleveranciers (zoals bij ons de aardappelen). Ze zijn neutraal van smaak en dus een perfecte basis voor allerlei gerechten. Noedels zoals Wok Noedels, Rijstnoedels en Eiermie zijn altijd snel en gemakkelijk te bereiden. Ook wat rijst betreft kun je kiezen: Witte rijst, Zilvervliesrijst, Pandanrijst en Basmatirijst. In Azië eet men rijst en noedels puur gekookt, gebakken of gemengd met kruiden, groenten, vlees, kip, eieren, garnalen en/of vis. Je kunt er natuurlijk ook goed mee wokken.

Conimex Wok noodles 248 gr

Wok Noedels

Eettentjes zonder noedels zijn schaars in Zuidoost- Azië. Wok Noedels zijn gemaakt van tarwemeel. Door de smaak en structuur zijn noedels ideaal om mee te wokken. Duik in de Aziatische keuken en combineer de woknoedels met woksauzen of wok pastes voor een snel, gemakkelijk en lekker wokgerecht.

Conimex Mihoen 250 gr

Mihoen

Azië; werelddeel van inspiratie. Hier komt Mihoen vandaan; de witglinsterende mie van liefhebbers. Van straatkraam tot restaurant genieten ze hier van mihoen. Het fijnste van de rijstvelden wordt op authentieke wijze gemaakt van de beste kwaliteit rijstmeel, zonder extra toevoegingen Deze Mihoen is heerlijk te combineren met de verschillende mixen van Conimex.

Conimex Header images

Rijst

Een van de voedzame basisingredienten. Of dat nu gestoomde witte rijst, Pandan- of Basmati rijst is. Het is neutraal van smaak en dient dus als een perfecte basis voor bij verschillende gerechten met uitgesproken smaken of als basis voor je perfecte nasi goreng.

JPEG - Conimex 2mm - 225 g - Rijstnoedels

Rijstnoedels

Deze authentieke Rijstnoedels worden in Thailand gemaakt van de beste kwaliteit rijstmeel en een vleugje tapiocazetmeel. Beschikbaar in de varianten 2mm en 5 mm bieden deze rijstnoedels nog meer kookvariatie. Heerlijk voor in je wokgerecht of in Aziatische soepen.

Gerelateerde artikelen

 • het-verhaal-achter-street-food - image

  Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

  Het verhaal achter street Food
  Het verhaal achter street Food Bekijk Meer
 • Welke rijst bij curry? - image

  Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

  Welke rijst bij curry?
 • Hoe maak je rode curry? - image

  Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

  Hoe maak je rode curry?
  Hoe maak je rode curry? Bekijk Meer