Al meer dan driekwart eeuw brengt Conimex in Nederland de Aziatische keuken thuis.

Een inspirerend aanbod van o.a. Woksauzen, Wok Noedels, Wok Olie, Wok Paste en heerlijke bijgerechten zoals diverse soorten kroepoek! Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen met Conimex zelf thuis –snel en simpel- heerlijke gezonde Aziatische wokgerechten bereiden.

Wokken, een 2000 jaar oude techniek

2000 jaar geleden had men in China een tekort aan brandstof. Om dit tekort op te vangen dacht men creatief na over de brandstof die zij wel tot beschikking hadden. Ze gebruikten vaak veel brandstof voor koken, hier kon op bespaard worden. Daarom ontwikkelden ze de Wok, een pan die snel heet wordt en het eten binnen een mum van tijd gaart. Lees hier alles over de oorsprong van wokken.

Balans in smaak

Wokken is niet simpelweg iets in de pan gooien. Achter de techniek van wokken zit een traditionele gedachtegang. De Chinese denkwereld van Yin & Yang. Wat heeft Yin & Yang nou met koken te maken? Ontdek hier hoe Chinezen slim koken aan de hand van Yin & Yang.

Groenten, vlees, kip, rijst en noedels kunnen allemaal worden gewokt.

Stap voor stap wokken

Wokken gaat heel snel en is gezond. Dat komt doordat de hitte van het vuur onder de bolvormige wok heel goed wordt verdeeld. De ingrediënten die bij het wokken telkens worden omgeschept, komen daardoor aan alle kanten direct in aanraking met het hete oppervlak van de wok en zijn dan in een handomdraai klaar. Groenten, vlees, kip, rijst en noedels kunnen allemaal worden gewokt. In deze 6 stappen ben jij snel een wok master.

Inspiratie voor wok recepten

In Azië worden veel verschillende kruiden en specerijen gebruikt om een wokgerecht een heerlijke authentieke smaak te geven. Conimex maakt dit voor jou ook mogelijk door mengsels van zorgvuldige geselecteerde groenten, kruiden en specerijen te bereiden tot verschillende smaken Wok Pastes en woksauzen. Op zoek naar heerlijke inspiratie? De lekkerste wok recepten vind je hier.

Ervaar de intense smaak van Wok Paste

Conimex heeft kortgeleden Wok Paste geintroduceerd. Conimex Wok Paste is er in vijf varianten en is bereid met authentieke specerijen, zonder smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen. Deze Aziatische specerijenpasta’s zijn elk geïnspireerd op een ander Aziatisch land:

Conimex Lemongrass, Coconut and Chili  - 130 gr - Wokken

Lemongrass, Coconut & Chili - Thaise smaak

JPEG - Conimex Ketjap and Sambal Badjak - 130 gr - Wokken

Ketjap & Sambal Badjak - Indonesische smaak

Curry Lemongrass Chili Wokpaste

Curry, Lemongrass & Chili - Singaporese smaak

Conimex Soja, Ginger en Black Pepper   130 gr   Wokken

Soja, Ginger & Black pepper - Vietnamese smaak

Conimex Wokpasta Five spices & Black bean 130 gr

Five Spice & Black bean - Chinese smaak

De Wok Paste wordt gebruikt met vis, vlees of kip met groenten in de wok, geserveerd met noedels of rijst. Door bijvoorbeeld wokgarnalen, bamboescheuten of spitskool toe te voegen in plaats van wat meer geijkte ingrediënten, maak je de Wok Paste gerechten extra speciaal. Ook is er de vegetarische variant Ketjap & Sambal Badjak, voor een dagje zonder vis, vlees of kip.

Met verschillende bijgerechten smaakt elke wok gerecht weer anders.

Maak jouw wokgerecht helemaal af met de heerlijke smaakmakers

Naast de Wok Paste voeg je zelf smaakmakers aan je gerecht toe zoals kroepoek, gebakken uitjes, atjar, ketjap, sambal, seroendeng en natuurlijk satésaus in verschillende smaken. Met deze verschillende bijgerechten smaakt elke wok gerecht weer anders. Zo kan dus iedereen aan tafel zelf kiezen hoe hij of zij het gerecht het lekkerst vindt. En met een paar verschillende smaakmakers op tafel, ziet het eten er direct heel gezellig uit. Kies hier welke smaakmakers jouw maaltijd compleet maken.