Al meer dan driekwart eeuw brengt Conimex in Nederland de Aziatische keuken thuis.
Een inspirerend aanbod van o.a. Woksauzen, Wok Noedels, Wok Olie, Wok Paste en heerlijke bijgerechten zoals diverse soorten kroepoek! Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen met Conimex zelf thuis –snel en simpel- heerlijke gezonde Aziatische wokgerechten bereiden.
2000 jaar geleden had men in China een tekort aan brandstof. Om dit tekort op te vangen dacht men creatief na over de brandstof die zij wel tot beschikking hadden. Ze gebruikten vaak veel brandstof voor koken, hier kon op bespaard worden. Daarom ontwikkelden ze de Wok, een pan die snel heet wordt en het eten binnen een mum van tijd gaart. Lees hier alles over de oorsprong van wokken.
Wokken is niet simpelweg iets in de pan gooien. Achter de techniek van wokken zit een traditionele gedachtegang. De Chinese denkwereld van Yin & Yang. Wat heeft Yin & Yang nou met koken te maken? Ontdek hier hoe Chinezen slim koken aan de hand van Yin & Yang.
Groenten, vlees, kip, rijst en noedels kunnen allemaal worden gewokt.
Wokken gaat heel snel en is gezond. Dat komt doordat de hitte van het vuur onder de bolvormige wok heel goed wordt verdeeld. De ingrediënten die bij het wokken telkens worden omgeschept, komen daardoor aan alle kanten direct in aanraking met het hete oppervlak van de wok en zijn dan in een handomdraai klaar. Groenten, vlees, kip, rijst en noedels kunnen allemaal worden gewokt. In deze 6 stappen ben jij snel een wok master.
In Azië worden veel verschillende kruiden en specerijen gebruikt om een wokgerecht een heerlijke authentieke smaak te geven. Conimex maakt dit voor jou ook mogelijk door mengsels van zorgvuldige geselecteerde groenten, kruiden en specerijen te bereiden tot verschillende smaken Wok Pastes en woksauzen. Op zoek naar heerlijke inspiratie? De lekkerste wok recepten vind je hier.