Veelzijdig streetfood uit Thailand

Hou je van de Thaise keuken, maar mag het wat minder pittig? Probeer Penang Curry: mild maar smaakvol. Deze authentieke Thaise rode curry wordt over de hele wereld gegeten, en is heerlijk te combineren met vlees, vis of tofu. De krachtige smaken van gember, kurkuma en koriander zijn een aangename verrassing voor je zintuigen. Alsof je weer terug bent bij dat ene leuke streetfood-tentje in Thailand …

Waan je in Bangkok, met al die heerlijke gerechtjes die je op iedere straathoek kan kopen. Streetfood spreekt tot de verbeelding: geuren, kleuren, geluiden en vooral heel veel smaak! Laat je inspireren en haal die herinnering naar je eigen keuken.

Waar komt Penang Curry vandaan?

Penang Curry wordt ook wel Panang Curry of Phanaeng Curry genoemd. Penang is een Maleis eiland en staat bekend als de culinaire hoofdstad van Maleisië. Hoe lang deze rode curry al populair is in Thailand, weten we niet precies; maar het gerecht werd al in 1890 voor het eerst genoemd in een Thais boek. Inmiddels kan je bijna overal in Thailand het streetfood Panang Curry vinden.

Maak je eigen Panang Curry

Lijkt het je leuk om je eigen Panang Curry te maken?  Ga zelf aan de slag en haal de Aziatische sfeer bij jou thuis. Bijvoorbeeld met Thaise Penang Curry van Conimex Street Food.

Wij zochten voor jou naar de juiste mix van ingrediënten voor die heerlijke authentieke smaak. Maar misschien wil je experimenteren door zelf wat extra’s toevoegen, want smaken verschillen. Denk dan eens aan gekneusde limoenblaadjes of verse koriander toevoegen. We raden je wel aan om tussendoor even te proeven.

Penang Curry eet je met witte rijst. Je kunt variëren in de groente. Wat dacht je van rode paprika, peultjes of broccoli? Breng de milde rode curry op smaak met geroosterde pinda’s. Heerlijk bij vlees, vis of vegetarisch.

Bekijk ook eens onze variant van een overheerlijk Panang Curry recept.