Nasi goreng werd ooit in Indonesië bedacht als het samenspel tussen superveel specerijen. Ze mengen, drogen, laten rusten En dan: loslaten die smaak!
In de jaren 40 bracht Conimex de rijsttafel naar Nederland. De vele Nederlanders die in Nederlands-Indië hadden gewoond, kwamen naar Nederland en wilden de eetgewoonten waar ze inmiddels aan gewend waren geraakt meenemen. Zo aten Nederlandse militairen in Indonesië vaak nasi (= gekookte witte rijst) tussen de middag en s avonds nasi goreng (=gebakken rijst).
Elke goede nasi goreng start van een typisch basis recept
Nasi is inmiddels zo een beetje het meest populaire Indonesische gerecht van ons land. Van Groningen tot Zeeland, van Limburg tot Noord-Holland: door het hele land staat deze topper vaak wekelijks- op het menu.
Er worden vaak nog allerlei ingrediënten en smaakmakers toegevoegd, maar elke goede nasi goreng start van een typisch basis recept. Met dit basis recept kan je een authentieke Indonesische Nasi klaarmaken
Er zijn veel verschillende soorten en varianten van Nasi, maar wist je dat het veel uitmaakt welke rijst je gebruikt en hoe je de rijst klaarmaakt?
Je kan rijst kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. Stomen, zoals dat in Zuid-Oost Azië wordt gedaan is eenvoudig, maar duurt vrij lang.
Een van de makkelijkste manieren om rijst te koken is in ruim water. Bij het afgieten gaat dan wel wat smaak verloren. Droog koken met net genoeg water dat door de rijst geheel wordt opgenomen kan ook, maar moet even afgemeten worden. Hierbij blijft alle smaak behouden. Ontdek de verschillende manieren waarop je rijst voor Nasi kan bereiden.
Kruidenmengsels helpen om de echte smaak voor dit authentieke gerecht te krijgen. Zo heeft Conimex verschillende droge mengsels van zorgvuldig geselecteerde groenten en kruiden en een boemboe, een nat kruidenmengsel, om zelf thuis een heerlijk Nasi gerecht met heerlijke Aziatische smaken te maken. En dat in slechts een paar stappen! Met onze top 5 Nasi recepten kan je meteen aan de slag
Voeg zelf smaakmakers aan je Nasi toe zoals kroepoek, gebakken uitjes, atjar, ketjap, sambal, seroendeng en natuurlijk satésaus in verschillende smaken. Met deze verschillende bijgerechten smaakt elke Nasi maaltijd weer anders. Zo kan dus iedereen aan tafel zelf kiezen hoe hij of zij het gerecht het lekkerst vindt. En met een paar verschillende smaakmakers op tafel, ziet het eten er direct heel gezellig uit. Ontdek met welke smaakmakers je het beste uit je Nasi kan halen.
Nasi goreng wordt in Indonesië gegeten als ontbijt. Nasi goreng wordt traditioneel gezien gemaakt van restjes witte rijst van de vorige avond, vandaar het ontbijt.