Wat is massaman curry?

Massaman is een heerlijke Thaise milde curry. ‘ Gaeng massaman ’ zoals ze in Thailand zeggen, is een zoetzure, kruidige oranjebruine curry.  Deze authentieke smaak is afkomstig uit het zuiden van Thailand . Dit gedeelte van Thailand is overwegend Islamitisch, de naam is dan ook afkomstig van het woord ‘Musulman’, ofwel ‘moslim’.

Een belangrijk ingrediënt van de Massaman curry is  aardappel . Daar weten we in Nederland wel raad mee! Verder wordt Massaman vaak bereid met kip, rundvlees, eend of tofu.  Kokosmelk  is ook bij deze curry een onmisbaar ingrediënt. Door het toevoegen van een handje (ongezouten) pinda’s is de Massaman helemaal af!

Wat zit er in Massaman curry paste?

De  Massaman curry paste  bevat net als de  andere curry pastes  heel veel ingrediënten. Veel gebruikte ingrediënten zijn:

  • Nootmuskaat
  • Kurkuma
  • Kaneel
  • Kaffir limoenblad
  • Galangawortel
  • Citroengras
  • Rode chilipeper
  • Korianderzaad
  • Komijnzaad
  • Garnalenpoeder
groenten curry paste

Hoe maak je massaman curry?

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij met authentieke specerijen  zoals komijnzaad, korianderzaad, kaneel, citroengras en chilipeper  een  Massaman curry paste  gecreëerd zoals ie in Azië smaakt. Ook deze curry paste bevat geen toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Het bijzondere aan de Massaman curry is dat deze wordt gegeten in combinatie met aardappel. Bekijk voor inspiratie onze video met Massaman curry, bereid door een Aziatische chef. Dit recept is authentiek en mild. Waan je eventjes in het prachtige  Thailand

Delen