Maak een authentieke Indonesische Nasi | Conimex
Aan nasi voegen we vaak nog allerlei ingrediënten toe. Maar wat is nu eigenlijk een goede basis nasi goreng?
Je vindt hieronder het recept:
Nodig:
- 400 g witte rijst
- Conimex Wok Olie
- 300 g nasivlees
- 600 g nasigroenten
- 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
Hoofdgerecht met vlees voor 4 personen
Kruidig, bereiden ca. 20 min. Kcal 600 pp
Recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak het vlees 8 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak nog 2 min.
- Voeg de groentemix uit het pakje en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.
- Verdeel de nasi over 4 kommen of borden.
- Zet naar keuze Conimex smaakmakers Kroepoek, Seroendeng, Gebakken Uitjes, Satesaus, Sambal, Ketjap Manis en/of Atjar op tafel