Ben jij wel eens in Thailand is geweest? Dan heb je vast de Thaise Curry gegeten.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat ik groot fan van Indonesië ben. Ik woon er zo’n 4 maanden per jaar. Heerlijk! Maar Indonesië is niet de enige fijne plek in Azië. Zo ben ik ook een maand in Thailand geweest en eerijk is eerlijk: wat mij betreft won de Thaise keuken het van de Indonesische. (Ssssttt!!! Niet doorvertellen aan mijn Indonesische vrienden he!!!). Ik kon geen genoeg krijgen van de heerlijke, spicy gerechten. De curry is mijn favoriet. Er zijn zoveel heerlijke smaakcombinaties te maken. Love it! 

''De curry is mijn favoriet.''

Om een beetje van die Thaise keuken in Nederland te krijgen, vind ik de Thaise Groene Curry Paste van Conimex een echte aanrader. Net als in Thailand lekker pittig! Dit dankt de paste aan de groene chilipepers. Verder vind je specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember en galant in de paste die het de authentieke smaak geven.

Good to know: de Thaise Groene Curry Paste is zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen.

We hebben dit recept vegetarisch gehouden, maar je kunt ook heel gemakkelijk wat stukjes kip toevoegen aan het recept. Of blokjes tofu of vega kipstukjes, als je het liever over de vega boeg gooit, maar wel de bitevan kip lekker vindt.

Ook qua groenten kun je lekker variëren, net als in Thailand. Variatie tip: ik ben altijd wel heel erg dol op paksoi in mijn curry!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 rode paprika
 • 200 gram (kastanje) champignons
 • 1 ui
 • 1 blikje kikkererwten (350 gram, 220 gram uitgelekt)
 • Conimex Thaise Groene Curry Paste
 • 200 ml kokosmelk
 • 2-3 (volkoren) pita broodjes

 Bereiding groene curry pita

 1. Begin met het snijden van de groenten. Snij de rode paprika, champignons en ui in stukjes.
 2. Fruit de gesneden ui in een beetje olie. Als de stukjes ui glazig is, voeg dan de gesneden paprika en champignons toe. Bak alles voor ongeveer 5-7 minuten op middel-hoog vuur.
 3. Giet het vocht uit het blik kikkererwten af en voeg de kikkererwten samen met de Conimex Thaise Groene Curry Paste en de kokosmelk toe aan de groenten. Laat op zacht vuur nog zo’n 5 minuten pruttelen. Je curry is nu klaar.
 4. Verwarm onder tussen de pita broodjes kort in de oven of in een broodrooster.
 5. Vul je (volkoren) pita broodjes met de groene curry.

Geniet ervan!

Good to know! Naast deze Thaise Groene Curry Paste heeft Conimex ook de volgende variaties: Thaise Rode Curry PasteThaise Massaman Curry PasteIndonesische Groenten Curry Paste en Singaporese Laksa Curry Paste.

Liefs,

Daisy & Suzie

 

Sponsored. Klik hier voor de blogger's pagina