De curry paste is het basis ingrediënt voor een curry. Een curry paste bestaat uit heel veel verschillende ingrediënten die samen worden vermalen tot een pasta. De truc is om al authentieke deze kruiden en specerijen precies op elkaar af te stemmen, zodat het een uitgebalanceerde combinatie van smaken wordt.

Het verschilt per curry welke kruiden en specerijen worden gebruikt. Zo wordt voor groene curry veelal groene chilipeper gebruik, vandaar ook zijn naam. Andere veelgebruikte specerijen voor een Thaise Groene curry zijn Kaffir limoenblad, citroengras, galanga en gember.

De perfecte paste bevat een nauwkeurig uitgebalanceerde combinatie van meer dan tien verschillende authentieke specerijen en kruiden. Die precies zó op elkaar zijn afgestemd dat geen enkele smaak overheerst. Dit is echt een uitdaging. In Azië worden deze ingrediënten soms nog vermalen in een vijzel, zo komen de heerlijke smaken vrij. In Nederland gebruiken we vaak gewoon de keukenmachine, net zo makkelijk en bovendien net zo lekker!

Heb je nou niet al deze kruiden en specerijen in huis of geen tijd om te experimenteren met curry paste? Dan hebben wij dé oplossing! Onze chefs hebben namelijk met al hun expertise in de Aziatische keuken curry pastes gecreëerd die precies smaken zoals de curries in Azië. En deze zijn gewoon te koop in de winkel. Dit scheelt een hoop gedoe! Ook veel Aziatische chefs gaan voor een al samengesteld paste, dus je hoeft je niet te schamen als je voor deze weg kiest.

Gebaseerd op de ThaiseSingaporese en Indonesische keuken hebben we de volgende authentieke smaken voor jou samengesteld:

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze curry pastes?

Veel gegeten curries zijn Thaise GroeneRode en Massaman curry, Singaporese Laksa Curry en Indonesische Groente curry.