Wat zijn rijstnoedels?

Rijstnoedels zijn gemaakt van – je raadt het al – RIJST! Rijstnoedels zijn een hoofdingrediënt in veel verschillende Aziatische gerechten. Ze worden veel gebruikt in wokgerechten, soepen en curries. Denk aan Thaise Pad Thai, Vietnamese Pho en niet te vergeten onze heerlijke Singaporese Laksa Curry.

Rijstnoedels zijn een soort tagliatelle slierten, maar dan half-doorschijnend en gemaakt van rijstemeel en water. Deze grote van de slierten kan verschillen, vaak zijn ze plat en dun, maar er zijn ook dikke, brede noedels. Het ligt eraan voor welk gerecht de rijsnoedels worden gebruikt. Wij hebben bijvoorbeeld twee verschillende varianten, 2 mm voor curries en wokgerechten en 5 mm meer geschikt voor Aziatische soepen, maar ook voor onze Pad Thai.

Hoe kook je rijstnoedels?

Rijstnoedels zijn lekker snel klaar (na 2 á 3 minuten)! Je moet alleen wel opletten dat je ze niet te lang kookt, want dan worden ze papperig. Het is daarom van belang om goed te weten hoe je ze klaarmaakt. Zo is het belangrijk dat je ze na het afgieten goed naspoelt met koud water. 

Na het zien van onze video is het koken van rijstnoedels een fluitje van een cent! En kun je dit net zo goed als een échte Aziatische chef. Om te oefenen met de bereiding van rijstnoedels hebben wij deze voor je op een rijtje gezet. Houd ongeveer 1 ½ blok rijstnoedels per persoon aan.