Wat zijn chilipepers?

Chilipepers zijn er in veel verschillende maten en kleuren. Ze kunnen variëren van 1 tot wel 12 cm. Doorgaans geldt hoe kleiner de chilipeper, hoe pittiger. We kennen rode, oranje, groene, gele, witte en bruine chilipepers. Groene pepers zijn het pittigst en rode het mildst. In de Nederlandse supermarkt kom je vooral de rode (ook wel Spaanse) peper tegen. Veel van de in Nederland gebruikte chilipepers zijn trouwens afkomstig uit Thailand en Indonesië. 

In de Aziatische keuken wordt vaak een chilipepertje gebruikt om een curry lekker pittig te maken. Ook zorgt de chilipeper voor de kleur van de curry. Zo bevat onze rode curry boemboe rode peper en is dan ook rood. 

Hoe haal je pitjes uit een rode peper?

Om de curry niet te pittig te laten smaken gebruiken we meestal alleen de chilipeper zelf en niet de pitjes en zaadlijsten. Eet jij een curry het liefst héél pittig? Laat dan de zaadjes zelf en zaadlijsten zitten, deze zorgen voor extra pittigheid! Of voeg wat van onze sambal toe. Deze zit boordevol rode pepers. 

 

Het is best een vervelend karwei om deze uit de chilipeper te halen. Hoe doe je dit nou het best? Wij leggen het je uit, stap voor stap. Na het zien van deze video maak je je chilipepertjes schoon in een handomdraai!

Tip: Na het snijden van de chilipeper is in je ogen wrijven geen goed idee. Was daarom altijd goed je handen na het snijden van de chilipeper!