2000 jaar geleden was er in China een groot tekort aan brandstof; ook om normaal te koken. Gelukkig kwam men toen op het briljante idee een bolle pan te maken die op het diepste punt heel heet werd boven een minivuurtje.

In die pan deed men een scheutje olie, kleingesneden stukjes vlees, verse groenten en kruiden. Zo kreeg men in een mum van tijd een heerlijk gerecht. Bovendien bleek wokken ‘gezonder’ omdat de ingrediënten niet kapot gekookt werden.

Tegenwoordig wordt overal in Zuidoost-Azië gewokt en daar niet alleen.

Wereldkeuken

In vrijwel heel China werd wokken een van de meest gebruikte kooktechnieken. Maar dat hield niet op bij de grens. Tegenwoordig wordt overal in Zuidoost-Azië gewokt en daar niet alleen. Veel Chinezen waren verhuisd naar Europa en Amerika. In hun bagage zat natuurlijk de wok: voor bij hen thuis en voor de vele Chinese restaurants. En zo ontdekte de hele wereld het wokken.

De wok is uitgegroeid tot dé pan in de wereldkeuken.

In Nederland

Net als jij, zijn er inmiddels honderdduizenden Nederlanders die wokken helemaal geweldig vinden. De wok is dan ook uitgegroeid tot dé pan in de wereldkeuken. (Er zijn zelfs mensen die boerenkool wokken!) Maar natuurlijk is de wok er in de eerste plaats om snel en gemakkelijk allerlei heerlijke Aziatische gerechten te bereiden. En alle Conimex wokproducten helpen je daarbij.