Wat een lekker stukje vlees!

Kip is slank en snel klaar. Door de neutrale smaak kun je eindeloos variëren en experimenteren met kip.

Zo is kip heerlijk in combinatie met een wokgerecht of curry. Je kunt kip op allerlei manieren bereiden van koken, braden, grillen en roerbakken tot barbecueën. Het is belangrijk dat kip goed gaar is, zodat bacteriën worden gedood. Met kip kun je alle kanten op, bijvoorbeeld in een pittige curry Thaise groene curry, maar ook in een milde Thaise Massaman curry.

Je kunt heel veel onderdelen van de kip eten, zoals:

  • Borst: filet

  • Poten: Bouten

  • Onderpoten: Drumsticks

  • Bovenpoten: Karbonade

  • Vleugels: Vleugels

  • Lever: Kippenlevertjes, eendenlever en ganzenlever

Aziatische kiprecepten

In Azië wordt veel kip gegeten! Een typische Thais kiprecept is bijvoorbeeld Khao man kai: Rijst, gekookt in een lichte kippenbouillon, geserveerd met reepjes gekookte kip en een paar schijfjes komkommer, je krijgt er hier een lichte kippenbouillon bij en een saus gemaakt van onder andere gember, chilipepers en een stroperige sojasaus. Echte Thaise smaken dus!

Een populair Indonesisch recept met kip is Sate Ayam. Dit is de Indonesische versie van de Nederlandse kipsaté. In Nederland eten we dit vaak met lekkere frietjes en mayo, in Indonesië daarentegen wordt dit gerecht veelal gegeten in combinatie met rijst. Wel eten Indonesiërs dit gerecht ook in combinatie met atjar en kroepoek.

In Nederland is kipfilet duidelijk de favoriet. Hele kippen, kippenbouten en kippenvleugels zijn minder in trek. In Azië worden deze juist veel gegeten, ook in combinatie met curries.

Curry met kip

Curries zijn heel goed te combineren met een stukje kip. De uitgebalanceerde smaken van de curry zorgen voor een heerlijke smaak aan de kip. Ontdek onze curry recepten met kip:

 

Curry's & smaakmakers

  • De lekkerste curry recepten met kip

    Met kip kun je alle kanten op, bijvoorbeeld in een pittige curry Thaise groene curry, maar ook in een milde Thaise Massaman curry.

    Lees meer
  • Welke groente bij curry

    Inspiratie nodig voor curry? Probeer eens lekkere groenten, zoals wortel, (zoete) aardappelen of pompoen - Lees onze tips voor de beste groenten bij curry.

    Lees meer
  • Thaise curry

    Thailand kent veel verschillende curry smaken. De Thaise curries verschillen van heel pittig tot mild, zo is er voor iedereen een geschikte smaak te vinden.

    Lees meer
  • Bijgerechten en Smaakmakers

    Om je op verrassende ideeën te brengen, presenteert Conimex echte smaakmakers en bijgerechten om je Nasi en Bami lekkerder te maken.

    Lees meer
  • Curry Inspiratie: Groene Curry

    Groene curry is een van de meest populaire Thaise gerechten van nu. In het Thais wordt deze curry Gaeng Kiaw Wan genoemd.

    Lees meer