Conimex Header images

 

Wat een lekker stukje vlees! Kip is slank en snel klaar. Door de neutrale smaak kun je eindeloos variëren en experimenteren met kip.

Zo is kip heerlijk in combinatie met een wokgerecht of curry. Je kunt kip op allerlei manieren bereiden van koken, braden, grillen en roerbakken tot barbecueën. Het is belangrijk dat kip goed gaar is, zodat bacteriën worden gedood. Met kip kun je alle kanten op, bijvoorbeeld in een pittige curry Thaise groene curry, maar ook in een milde Thaise Massaman curry.

Je kunt heel veel onderdelen van de kip eten, zoals:

  • Borst: filet
  • Poten: Bouten 
  • Onderpoten: Drumsticks 
  • Bovenpoten: Karbonade 
  • Vleugels: Vleugels 
  • Lever: Kippenlevertjes, eendenlever en ganzenlever  

Aziatische kiprecepten

In Azië wordt veel kip gegeten! Een typische Thais kiprecept is bijvoorbeeld Khao man kai: Rijst, gekookt in een lichte kippenbouillon, geserveerd met reepjes gekookte kip en een paar schijfjes komkommer, je krijgt er hier een lichte kippenbouillon bij en een saus gemaakt van onder andere gember, chilipepers en een stroperige sojasaus. Echte Thaise smaken dus!

Een populair Indonesisch recept met kip is Sate Ayam. Dit is de Indonesische versie van de Nederlandse kipsaté. In Nederland eten we dit vaak met lekkere frietjes en mayo, in Indonesië daarentegen wordt dit gerecht veelal gegeten in combinatie met rijst. Wel eten Indonesiërs dit gerecht ook in combinatie met atjar en kroepoek.

In de Singaporese keuken is Chicken Rice een bekend kipgerecht. Lees hier meer over Chicken Rice.

In Nederland is kipfilet duidelijk de favoriet. Hele kippen, kippenbouten en kippenvleugels zijn minder in trek. In Azië worden deze juist veel gegeten, ook in combinatie met curries. In de Indonesische Kare Ayam gaat meestal een hele kippenpoot.


Curry met kip

Curries zijn heel goed te combineren met een stukje kip. De uitgebalanceerde smaken van de curry zorgen voor een heerlijke smaak aan de kip. Ontdek onze curry recepten met kip: