Massaman curry

Massaman curry

Wat is massaman curry?

Massaman is een heerlijke Thaise milde curry. ‘Gaeng massaman’ zoals ze in Thailand zeggen, is een zoetzure, kruidige oranjebruine curry. Deze authentieke smaak is afkomstig uit het zuiden van Thailand. Dit gedeelte van Thailand is overwegend Islamitisch, de naam is dan ook afkomstig van het woord ‘Musulman’, ofwel ‘moslim’. Een belangrijk ingrediënt van de Massaman curry is aardappel. Daar weten we in Nederland wel raad mee! Verder wordt Massaman vaak bereid met kip, rundvlees, eend of tofu. Kokosmelk is ook bij deze curry een onmisbaar ingrediënt. Door het toevoegen van een handje (ongezouten) pinda’s is de Massaman helemaal af!

Wat zit er in Massaman curry paste?

De Massaman curry paste bevat net als de andere curry pastes heel veel ingrediënten. Veel gebruikte ingrediënten zijn:

  • Nootmuskaat
  • Kurkuma
  • Kaneel
  • Kaffir limoenblad
  • Galangawortel
  • Citroengras
  • Rode chilipeper
  • Korianderzaad
  • Komijnzaad
  • Garnalenpoeder

Hoe maak je massaman curry?

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij met authentieke specerijen zoals komijnzaad, korianderzaad, kaneel, citroengras en chilipeper een Massaman curry paste gecreëerd zoals ie in Azië smaakt. Ook deze curry paste bevat geen toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Het bijzondere aan de Massaman curry is dat deze wordt gegeten in combinatie met aardappel. Bekijk voor inspiratie onze video met Massaman curry, bereid door een Aziatische chef. Dit recept is authentiek en mild. Waan je eventjes in het prachtige Thailand.

Zin in een andere Massaman curry? Probeer dan eens dit recept.

Ben je op zoek naar een pittigere curry? Probeer dan eens onze rode curry.

Of onze groene curry voor echte pittigheid.

Curry