Indonesische curry

Indonesische curry

Indonesië, wat een prachtig land én wat kent dit land een rijke smaken! De Indonesische keuken kent zeer diverse smaken en specerijen. Dat is ook niet gek voor een land dat ongeveer 50 keer zo groot is als Nederland. Bovendien bestaat Indonesië uit meer dan 17000 eilanden waarvan zo’n 6000 eilanden bewoond zijn. Elk eiland heeft zijn eigen smaak ontwikkeld.

Een echte Indonesische maaltijd bestaat vaak uit rijst gecombineerd met veel verschillende gerechten. Een aantal gerechten zijn hierbij onmisbaar, zoals groentegerechten (sajoer), vleesgerechten, eieren, tahoe of tempé, sambal, kroepoek en atjar.
Door de verschillende kruiden en groenten is de Indonesische keuken ontzetten gevarieerd. Authentieke specerijen als laos, komijnzaad, gember, kentjoer, kurkuma, ketoembar (korianderzaad), citroengras en natuurlijk de verschillende chilipepers zijn niet weg te denken uit de Indonesische keuken.

Men houdt van lekker pittig, maar je kunt de gerechten zo scherp maken als je wil. Door bijvoorbeeld een extra chilipepertje toe te voegen. Wil je weten hoe je eten minder pittig kan maken kijk dan hier.

Een typisch Indonesisch gerecht is bijvoorbeeld Nasi Goreng. In Nederland zijn we al lange tijd bekend met de authentieke smaken en specerijen van de Indonesische (ook wel Indische) smaken. Veel van de Nederlanders hebben Indische voorouders of vrienden of familie met een Indische achtergrond. Bijna in elke stad of plaats vindt je wel een Indisch restaurant waar je bijvoorbeeld een welbekende rijsttafel kunt eten of afhalen. In Indonesië eten ze ook curries, deze worden ‘kare’ genoemd.

De Indonesische curry

Er bestaan veel verschillende soorten curry. Door grote hoeveelheid verschillende eilanden kunnen deze smaken erg uiteen lopen. Belangrijke vormen zijn:

  • Kare Ayam
  • Sajoer Lodeh
  • Kare Daging

Hoe maak je een Indonesische curry

Conimex kan als expert op het gebied van de Indische keuken natuurlijk niet achterblijven bij deze heerlijke curry smaken. Daarom hebben wij ons laten inspireren door de Indische keuken en een smaakvolle Groenten curry paste ontwikkeld, hierbij hebben we ons laten inspireren door de lekkere smaak van Sajoer lodeh. Deze Groente curry is paste is bereid met authentieke specerijen zoals gember, chilipeper, galanga en kurkuma. Ook is deze Groenten curry paste zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze curry is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld tofu of Chinese kool.

Curry