Hoe maak je rode curry?

Hoe maak je rode curry?

Wat is rode curry?

Rode curry is een populaire Thaise curry. Door het gebruik van rode chilipeper heeft de curry een mooi rode kleur. Rode curry is ietwat pittig, maar milder dan de Thaise groene curry. In Thailand wordt rode curry kaeng phet genoemd, dit heeft precies dezelfde betekenis als bij ons.
Rode curry wordt vaak bereid met kip of garnalen, maar kan ook met andere ingrediënten worden gecombineerd. Een heel belangrijk ingrediënt van het Rode curry gerecht is natuurlijk de kokosmelk. Zonder kokosmelk geen curry! Voor de verandering kun je ook eens kiezen voor een groenten curry. Welke groenten goed passen in een curry lees je hier.

Wat zit er in Rode curry paste?

Rode curry paste heeft heel veel ingrediënten. De exacte ingrediënten kunnen variëren per region en zijn soms afhankelijk van de chef. De volgende ingrediënten worden veelal gebruikt in de bereiding van rode curry paste:

  • Rode chilipeper
  • Citroengras
  • Koriander
  • Gember
  • Vissaus
  • Knoflook
  • Limoen
  • Komijn
  • Kaffir limoenblad
  • Rode paprika
  • Galangawortel
  • Garnalenpasta

Hoe maak je rode curry?

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember, rode peper en citroengras een rode curry paste gecreëerd zoals ie in Azië smaakt. Ook deze curry paste is zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Bekijk voor inspiratie de onderstaande recepten met rode curry. Dit recept is authentiek en lekker pittig. Waan je eventjes in het prachtige Thailand. 

Wil je nou een nog mildere Thaise curry variant ga dan naar Massaman curry.

Voor een lekker pittige curry bekijk onze groene curry paste.

Curry

Lekkere inspiratie