Hoe maak je curry minder pittig?

Hoe maak je curry minder pittig?

Wist je dat je verslaafd kunt raken aan pittig eten?

Pittige curry

Aziatisch eten kan soms behoorlijk pittig zijn! Zo is onze groene curry bijvoorbeeld misschien iets pittiger dan je van ons gewend bent. Wist je dat je verslaafd kunt raken aan pittig eten? Niet iedereen houdt van een pittige curry. Breekt na een hap curry het zweet je uit, staat je mond in de brand en kun je alleen nog maar roepen om water? Dan is het misschien een idee om de curry iets minder pittig te maken, dit is eigenlijk heel makkelijk!

Curry minder pittig, hoe doe je dit?

Je kunt bijvoorbeeld een beetje limoensap toevoegen óf wat extra kokosmelk. Voor al onze tips kijk je dit filmpje. Als je mond nou toch nog in brand staat, drink dan vooral geen water, maar neem een glaasje melk. Kroepoek en rijst kunnen ook voorkomen dat er stoom uit je oren komt.

Milde curry

Wil je liever een milde curry eten? Probeer dan eens onze Indonesische Groente Curry of Thaise Massaman. De smaken van een authentieke curry, maar net iets minder pittig! Wil je deze technieken in de praktijk brengen? Probeer dan eens een van onze recepten met groene curry paste.Voor tips voor het verwijderen van pitjes en zaadlijsten van de chilipeper kijk dit filmpje.

Curry