Curry zoals die in Azië smaakt

Curry zoals die in Azië smaakt

Wat is curry?

Curry’s zijn lekkere, gekruide gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, als Thailand, Indonesië en Singapore. Curry’s zijn er in allerlei verschillende varianten. Van mild tot heel pittig, van rode tot groene, van vlees tot vis, ga zo maar door.

In de curry-keuken draait het allemaal om experimenteren met smaken, ingrediënten en structuren. In Thailand zijn de bekende curry’s de Groene Curry, Rode Curry en Massaman Curry:

De Thaise groene curry is lekker pittig door de groene pepers! Daar houden ze wel van in Thailand. De rode curry variant is ietwat milder. Ben je nou opzoek naar een zachte, milde curry? Ga dan voor de Massaman, deze wordt bereid met kip en aardappelen.

Hoe maak je curry?

Met curry’s kun je heel veel verschillende kanten op. Zo kun je gaan voor een pittige curry met garnalen, of voor een milde curry met groenten. Het lastige van Curry is het maken van de Curry Paste. Deze bestaan uit meer dan tien verschillende kruiden en specerijen! Lees hoe je Curry Paste maakt.

Curry kooktips

kokosmelkMet deze curry tips maak je in een handomdraai je eigen heerlijke curry’s. Ontdek bijvoorbeeld hoe je een curry minder pittig kunt maken. Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe je nou makkelijk de pitjes en zaadlijsten uit een chilipeper kunt halen? Kijk dan gauw hoe onze chefs dit snel en heel gemakkelijk doen. Rijst koken lijkt heel makkelijk, maar dat valt soms vies tegen. Te kleffe rijst, te droog, te nat, ga zo maar door. Geen nood, wij geven je een aantal tips! Ook laten onze chefs zien welke rijst het best is voor bij je curry.

Daarnaast zijn rijstnoedels ook erg lekker voor bij je curry. Bekijk hoe je rijstnoedels gemakkelijk kookt zonder dat deze plakkerig worden. Zin in een curry met veel groenten? Lees hier welke groente bij je curry passen en hoe je de populaire Aziatische groente paksoi snijdt en bereidt.

De lekkerste curry recepten

Met curry gerechten kun je heel veel verschillende kanten op. Van vlees tot vis, van mild tot pittig, van soep tot rijstgerecht, ga zo maar door! Ook heel lekker is een curry met kip. Door de neutrale smaak kun je eindeloos variëren en experimenteren met kip. Maak bijvoorbeeld een kip curry met een pittige Thaise groene Curry Paste of met een mildere Massaman Curry Paste.
Bekijk hieronder de lekkerste curry recepten met kip en een paar van onze andere favoriete recepten!

Nieuw
curry pastes

NIEUW: Conimex Curry Pastes

Heb je niet de diversiteit aan curry paste kruiden en specerijen in huis of geen tijd om zelf te experimenteren met het maken van een curry paste? Dan hebben wij dé oplossing! Onze chefs hebben namelijk met al hun expertise in de Aziatische keuken Curry Pastes gecreëerd zodat ie smaakt zoals de curry’s die je proeft in die piepkleine keukentjes in Azië.