Wat is curry?

Curry’s zijn lekkere, gekruide gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, als Thailand, Indonesië en Singapore. Curry’s zijn er in allerlei verschillende varianten. Van mild tot heel pittig, van rode tot groene, van vlees tot vis, ga zo maar door.

In de curry-keuken draait het allemaal om experimenteren met smaken, ingrediënten en structuren. In Thailand zijn de bekende curry’s de Groene Curry, Rode Curry en Massaman Curry.

De Thaise groene curry is lekker pittig door de groene pepers! Daar houden ze wel van in Thailand. De rode curry variant is ietwat milder. Ben je nou opzoek naar een zachte, milde curry? Ga dan voor de Massaman, deze wordt bereid met kip en aardappelen.

Hoe maak je curry?

Met curry’s kun je heel veel verschillende kanten op. Zo kun je gaan voor een pittige curry met garnalen, of voor een milde curry met groenten. Het lastige van Curry is het maken van de Curry Paste. Deze bestaan uit meer dan tien verschillende kruiden en specerijen! Lees hoe je Curry Paste maakt.