Curry kooktips

Tip #1

Curry wordt vaak geassocieerd met pittig eten. Wist je dat je de pittigheid van de gerechten helemaal zelf in de hand hebt? Ontdek hier hoe je een curry bijvoorbeeld minder pittig kunt maken.

Tip #2

Je kunt je curry ook minder pittig maken door de pitjes en de zaadlijsten uit de chilipeper te verwijderen. Bekijk hier hoe je dit doet!

Tip #3

Om je curry extra smaak te geven is het belangrijk dat je de juiste soort rijst kiest. Maar welke rijst gebruik je nou in je curry? In het volgende filmpje zie je welke rijst je kunt gebruiken voor je curry en hoe je deze optimaal bereid.

Tip #4

Zoals eerder genoemd worden in curries veel verschillende soorten groenten gebruikt.
Veel voorkomende groenten zijn sperziebonen, uien rode pepers, peultjes, babymais, sugarsnaps, aardappelen, taugé, lente-ui en paksoi. Sommige groenten kennen wij Nederlanders al, maar andere zijn vaak toch spannend om te bereiden. Ontdek hier welke groente lekker zijn in jouw curry! Ook helpen wij je graag een handje met de bereiding van Paksoi!

paksoi

Tip #5

Wil je je curry nou eens eten in combinatie met iets anders dan rijst?Probeer dan eens onze Singaporese Laksa curry met rijstnoedels. De bereiding van rijstnoedels is nog best lastig. Deze Aziatische chef helpt je op weg! Bekijk hier het filmpje met handige tips.