Indonesische gerechten zoals Nasi en Bami worden in Nederland heel vaak gegeten. Om je op verrassende en vooral heerlijke ideeën te brengen, presenteert Conimex de enige echte smaakmakers. Stuk voor stuk maken ze je Nasi en Bami lekkerder, leuker en altijd specialer.
Een heerlijk krokant bijgerecht met een milde smaak: over Nasi, Bami of satésaus. Maar er zijn nog wel meer momenten waarop gebakken uitjes net even dat lekkere verschil maken. Zo worden ze aan groentegerechten toegevoegd, als topping voor soep, over een salade en als knapperig beleg op een verse boterham. Strooi de gebakken uitjes pas als laatste over je gerecht, dan blijven ze lekker knapperig.
Deze originele Aziatische snack is lekker bij elk Aziatisch gerecht, zoals nasi, bami, rijsttafel of gewoon voor tussendoor. Kroepoek wordt meestal gemaakt van tapiocabloem en verse garnalen. In Indonesië kent men heel veel verschillende soorten kroepoek, waarbij de ingrediënten per soort verschillend zijn.
Naturel: de klassieke smaak, gemaakt van verse garnalen en tapiocabloem.
Bali: pikant gekruid met een zoet pepertje is heerlijk als snack tussendoor.
Java: mild gekruid volgens een authentiek Javaans recept.
Saté: een heerlijke kruidige satésmaak (met o.a. gember en knoflook).
Cassave: vegetarische kroepoek heeft een specifieke smaak omdat het is gemaakt van tapiocabloem en cassavewortel. Ideaal voor vegetariërs want er zitten geen garnalen in.
Vegan Jakarta: op basis van plantaardige ingrediënten zoals cassave, tapioca en een heerlijke mix van groenten en kruiden.
Pittige Jakarta: ook op basis van plantaardige ingrediënten, maar dan een tikkeltje pittiger.
Een sojasaus met diepbruine kleur, een aromatische geur en een kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt in plaats van zout en door het natuurlijke glutaminezuur in de sojasaus versterkt het specifieke smaken in gerechten. Er is een zoete en een zoute ketjap.
Zoete ketjap = ketjap manis
Deze zoete ketjap manis is gemaakt van sojasaus en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Voeg ketjap manis toe aan gerechten als ze bijna klaar zijn, of bak de ketjap manis nog even mee als je nasi goreng nog in de pan zit. Ketjap manis is ook een verrassende smaak voor soepen en (dip)sauzen.
Voor een nog vollere smaak ga je voor de Ketjap manis Gold; een zoete ketjap gemaakt op basis van dubbel gefermenteerde sojasaus en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Dit geeft de Ketjap Manis Gold zijn verfijnde én volle smaak!
Bango Ketjap: Deze authentieke zoete Bango Kecap Manis is de nummer 1 ketjap in Indonesië. Deze glutenvrije ketjap is geproduceerd volgens traditioneel recept en is stroperig, en zoet van smaak. Deze volle, zoete smaak krijgt de ketjap van de hoge kwaliteit sojabonen die worden geproduceerd in Indonesië via het Mallika programma. Dit programma heeft als doel om lokale boeren te ondersteunen en hun productiviteit te verhogen, en zo hun welzijn te verbeteren! Ondertussen worden al meer dan 8.000 lokale boeren in Indonesië geholpen een beter leven te kunnen leiden.De Bango Kecap Manis is heerlijk als smaakmaker in gerechten, marinades voor vlees en vis of als dipsaus. Het geeft bovendien een verrassende touch aan soepen, marinades en sauzen. Bango ketjap is ook heerlijk bij Indonesische gerechten zoals nasi, bami en saté.
Satésaus is oorspronkelijk bedoeld over vlees, vis of garnalen geregen aan een stokje. Deze pindasaus komt oorspronkelijk uit Azië en is bij ons vooral bekend uit de Indonesische keuken.
Serveertip: Gebruik satésaus ook als dipsaus voor kroepoek en rauwkost.
Sambal is de verzamelnaam van een groot aantal kruidige smaakmakers. Ze worden gebruikt om lekker te kruiden en een extra pit te geven. Sambals worden gemaakt van hete pepers. Ze geven een pittige smaak aan Aziatische gerechten. Dit kan door aan een gerecht tijdens het koken wat sambal toe te voegen of laat de liefhebbers zelf aan tafel nog wat extra sambal nemen.
Wanneer gebruik je welke sambal?
Oelek: deze sambal wordt meestal aan het begin van de bereiding toegevoegd aan groenten, vlees, vis, garnalen, soepen en sauzen.
Badjak: de milde en kruidige smaak van deze sambal is heerlijk door en bij Aziatische maaltijden. Maar ook door jus en sauzen.
Brandal: deze extra pittige sambal is heerlijk bij nasi, bami, andere Aziatische gerechten en niet te vergeten door gehakt!
Manis: deze sambal is heerlijk om vlees en vis mee te bestrijken en marineren, maar hij gaat ook prima bij snacks, op (pinda-)kaas, groenten en door een omelet.