Bami goreng – een maaltijd met veel variatie

Bami goreng. Oftewel: gekookte, gewokte mie. Oorspronkelijk komt het gerecht uit de Chinese Jiangxi keuken, vlakbij Shanghai. Chow mein, noemen ze het daar. Chinezen namen het mee naar Indonesië. Daar kreeg het een eigen draai en maakten ze er een restjes gerecht van.

Bami goreng wordt meestal gemaakt met Mie nestjes. Met Bami kun je eindeloos variëren. Je kunt er de restjes vlees en groenten van de vorige dag voor gebruiken. Je kunt natuurlijk ook zelf allerlei lekkere verse groentes, specerijen en vlees toevoegen.

 

Bami is een echt authentiek familiegerecht

Naast Nasi is Bami een populair Indonesisch gerecht in ons land. Bami is gemakkelijk om te bereiden en het is daarnaast ook een uitstekende familiemaaltijd. Naast alle ingrediënten en kruiden die je kunt toevoegen, heb je natuurlijk ook een goede basis bami nodig. Met dit basis recept kan je een authentieke Indonesische Bami klaarmaken

De lekkerste mie bereiden

Er zijn veel verschillende soorten en varianten van Bami, maar veelal hangt de basis af van de mie die je maakt. Je kan de mie op verschillende manieren bereiden. Het is belangrijk dat je mie niet te plakkerig wordt, maar ook niet te hard blijft. Om dit te kunnen bereiken moet je de mie eigenlijk altijd koud afspoelen. Daarnaast bestaat er ook een Eiermie, deze mie is gemaakt van tarwe en eieren. Dit geeft deze Mie een fijne en zachte smaak. Ontdek de beste manier waarop je Mie kunt bereiden.


Inspiratie voor heerlijke bami recepten

Kruidenmengsels helpen om de echte smaak voor dit authentieke gerecht te krijgen. Zo heeft Conimex verschillende droge mengsels van zorgvuldig geselecteerde groenten, kruiden en specerijen en een boemboe, een nat kruidenmengsel, om zelf thuis een heerlijk Bami Goreng gerecht met heerlijke Aziatische smaken te maken. En dat in slechts een paar stappen! Met onze top 5 Bami recepten zet jij de lekkerste Bami op tafel.

 

Dankzij bijgerechten en smaakmakers smaakt geen een bami hetzelfde

Voeg zelf smaakmakers aan je Bami toe zoals kroepoek, gebakken uitjes, atjar, ketjap, sambal, seroendeng en natuurlijk satésaus in verschillende smaken. Met deze verschillende bijgerechten smaakt elke Bami maaltijd weer anders. Zo kan dus iedereen aan tafel zelf kiezen hoe hij of zij het gerecht het lekkerst vindt. En met een paar verschillende smaakmakers op tafel, ziet het eten er direct heel gezellig uit. Ontdek met welke smaakmakers je het beste uit je Bami kan halen