7 Tips voor de ultieme Street Food-sfeer op tafel

Aziatische steden zijn als één grote keuken, waar het beste streetfood wordt gemaakt. Op elke hoek van de straat bereiden locals in de simpelste stalletjes de lekkerste gerechten. Walmende wokken, kokende curry’s, dampende noedels en de beste pad thai. Streetfood is Azië op z’n puurst. En dat zet je nu heel simpel en geheel in stijl ook thuis op tafel.

Streetfood: simpele setting, spannende smaak

Streetfood is in Azië onderdeel van de cultuur. Op straat kookt en eet men samen, van ’s ochtends vroeg tot midden in de nacht. Met verse ingrediënten en zelfbereide kruidenmengsels maken de locals binnen enkele minuten de heerlijkste gerechten.

De setting is echter wat eenvoudiger dan de smaak. De meeste food stalls zijn niet meer dan een simpel karretje. Eten doe je op plastic meubilair, vaak onder een felle tl-lamp. Wie thuis streetfood maakt, kan de tuinset naar binnen halen, maar gelukkig kan het makkelijker en gezelliger. 

7 tips voor de ultieme streetfood-sfeer bij je thuis:

1.     Kies voor een mooi tafelkleed met daarop een bamboe tafelloper of placemats.

2.     Combineer je servies met zoveel mogelijk houten schaaltjes en lepels. Het hoeft niet eens te matchen, hoe rommeliger, hoe beter, vooral niet te chique.

3.     Zet simpele kaarsjes op tafel of hang lampionnetjes op. Dim het licht en zet de temperatuur wat hoger.

4.     Maak naast het gerecht uit het Conimex Streetfood maaltijdpakket ook de garnering klaar. Kleine schaaltjes met verse koriander, limoenpartjes en gesneden rode peper staan leuk. Zo kan iedereen naar eigen smaak z’n streetfood compleet maken. Ook kroepoek en gehakte pinda’s kunnen apart op tafel.

5.     Helemaal leuk om je zelfgemaakte streetfood te serveren op bananenbladeren (te koop bij de toko). Dit staat niet alleen erg mooi (en fotogeniek!), het geeft ook een heerlijke smaak af.

6.     Vergeet natuurlijk de stokjes niet, want zo wordt er gegeten vanavond.

7.     Streetfood kan lekker gekruid zijn en smaakt het best met een glas koud water met muntblaadjes of citroenschijfje erin, zoete limonade of Aziatisch biertje erbij.

Neem plaats bij je eigen food stall en beleef Azië gewoon thuis! 

Delen